Uroda

Olejek rycynowy – wyjątkowy kosmetyk dla każdej kobiety

Jamajski olej rycynowy – co to właściwie jest oraz czym się różni od standardowego oleju rycynowego, który możemy dostać w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle lepsze, że jest sens właśnie w niego pakować pieniądze?

Olejek rycynowy posiada dużo zastosowań w pielęgnacji. Głównie stosowany jest do wzmacniania jak także kosmetyki włosów. Prócz tego systematycznie jest również używany między innymi do twarzy jak również rzęs.

Co w takim przypadku odróżnia czarny olejek rycynowy oraz dlaczego zdecydować się na olejek Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia metoda jego produkcji. Jest on mniej groźny dla nas i nie zatyka porów, co ma wielkie znaczenie przy pielęgnacji włosów oraz twarzy. Po drugie jest to artykuł w pełni organiczny. Po trzecie można do stosować do każdego typu włosów.

Jak stosować jamajski olej rycynowy na włosy?

Szczególnie trzeba pamiętać o regularności ze względu na fakt bez tego możemy nie uzyskać zamierzonych rezultatów albo będziemy potrzebowali na to odrobinę więcej czasu. W sieci można przeczytać bardzo dużo pomysłów uzytkowania tego typu kosmetyków. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest używanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce trzeba starannie zmyć olejek. Olejek należy nanieść zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy.

Olejek rycynowy na rzęsy oraz brwi

Olejek ten wyśmienicie sprawdza się też w przypadku brwi jak także rzęs. W przypadku rzęs powinno się uważać żeby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać czyściutką szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, aby po kilku tygodniach zauważyć zadowalające efekty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest podobna. najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i później porządnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. Rano usunąć.

Poznaj przepis na skuteczną maseczkę do włosów – https://www.youtube.com/watch?v=zkXV9gRM9_4